חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"א 1251/05

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט העליון בירושלים
1251-05
25.5.2005
בפני :
אליעזר ריבלין

- נגד -
:
1. בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ
2. יוסף ברינט עו"ד

עו"ד י' ברינט
:
איטה דונר
עו"ד ש' שמיר
החלטה

           המשיבים הגישו, לבית המשפט המחוזי, בקשת רשות ערעור על החלטה של ראש ההוצאה לפועל, שלפיה נדחתה בקשתם "להעמיד את ההליכים" בתיק הוצאה לפועל שעניינו מימוש משכנתא. במסגרת בקשתם עתרו המשיבים לעיכוב ההליכים בתיק ההוצאה לפועל, ובית המשפט המחוזי, מפי כבוד השופט ע' גרשון, נעתר לבקשה, במעמד צד אחד, בקבעו כי בתיק ההוצאה לפועל "נפלה תקלה רצינית ביותר", לאמור: פתיחת תיק כנגד "עזבון המנוח גדיאל דונר ז"ל", בלא שצוינו שמותיהם של מי מהיורשים. המבקשים פנו לבית המשפט וביקשו לבטל החלטה זו. בקשתם זו נדחתה. בית המשפט המחוזי הוסיף כי "אין צורך להרחיב את הדיבור על כך שהליך שננקט כנגד עזבון של אדם שנפטר, מבלי לציין ליד שמו של העיזבון את שם היורשים כולם, או לפחות, שמו של אחד מן היורשים אשר הוסמך על ידי בית המשפט או על ידי יתר היורשים לעמוד לזכותו או לחובתו של המת, הינו הליך פגום".

           כנגד החלטה אחרונה זו מופנית בקשת רשות הערעור שבפני. לטענת המבקשים, אין מניעה לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד עיזבון - מתוקף הוראת סעיף 78 לחוק ההוצאה לפועל - ובמקרה זה, נפתח התיק גם כנגד המשיבה, אלמנתו של המנוח ומי שחבה גם היא לפי אותו הסכם הלוואה שהמנוח היה חב מכוחו. המבקשים גורסים עוד, כי שוגרה אזהרה למשיבה, וזו האחרונה מושתקת מלטעון אחרת; ההחלטות בתיק ההוצאה לפועל הומצאו גם הן למשיבה, וזו האחרונה עשתה בהן שימוש בהליכים שונים. המבקשים חולקים על טענות המשיבה בדבר זכויות העומדות לה מכוח דיני הדיירות המוגנת וחזקת השיתוף. 

           עיינתי בטענות הצדדים ולא מצאתי עילה מספקת להתערבות ערכאת הערעור בהחלטת הביניים שעניינה עיכוב הליכי ההוצאה לפועל, עד למתן החלטה בבקשת רשות הערעור שהגישו המשיבים בבית המשפט המחוזי. אינני רואה צורך להיכנס לעובי הקורה באשר לליקויים שנפלו בהליכי ההוצאה לפועל, כנטען על-ידי המשיבים וככתוב בהחלטת בית המשפט קמא. מדובר בסעד זמני, שלגביו נתון לערכאה המבררת שיקול דעת רחב, ובמקרה זה, אלמלא עוכבו הליכי מימוש המשכנתא עלול היה להתייתר הדיון בבקשת רשות הערעור לגופה. די באלה כדי להביא לכך שתיוותר החלטת הביניים של בית המשפט המחוזי בעינה. 

           הבקשה נדחית. בנסיבות המקרה לא ראיתי לעשות צו להוצאות.

           ניתנה היום, ט"ז באייר התשס"ה (25.5.05).

                                                                                                ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>